ThePostOnline

Modeblogger: SixFeetFromTheEdge

21-02-2011 10:00


Wie: Debbie, een 23-jarige, bijna-afgestudeerd forensisch orthopedagoge én fashionblogger.
Modeblogt op: www.sixfeetfromtheedge.com


Sixfeetfromtheedge? What’s up met die 1.80 vanaf het randje?
“Ah, leuke vraag! Six feet from the edge vond ik in eerste instantie gewoon lekker klinken in een nummer van rockband Creed. Ik vond het lollig om een tekst van een band te gebruiken, waarvan de meeste mensen niet verwachten dat het de muziek is waar ik graag naar luister. Daarbij past de tekst goed bij me. Die 1.80 slaat op mezelf, in de meeste simpele verklaring: ik ben namelijk 1.80m lang. Verder zoek ik graag ‘edges’ op, maar aan de andere kant bewaar ik ook graag een gepaste afstand, overdenk en overweeg ik veel, vandaar de six feet from the edge.”
Geboren, getogen, woont nu?
“Geboren en getogen in het pittoreske Friesland, sinds 6 jaar woonachtig in Utrecht (en al tijden woningzoekende in Amsterdam, geen makkie, zo is gebleken..). Als iemand nog iets weet!”

Studeert/werkt/werkloost?
“Momenteel studeer ik Forensische Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam, ik ben aan het afstuderen. Hiervoor heb ik Orthopedagogiek aan de Universiteit van Utrecht gestudeerd. Ik heb een tijdje gewerkt als orthopedagoge op een school voor (zeer) moeilijk opvoedbare jongeren, maar op dit moment heb ik werken even op een lager pitje gezet, zodat ik me kan richten op het afstuderen, wat ik nu even het belangrijkst vind.”
Wat is er uniek aan jouw blog? Er zijn zoveel opkomende modeblogs, hoe onderscheid jij je?
“Eerlijk gezegd ben ik niet echt bezig met uniek zijn, me onderscheiden, maar aan de andere kant is het wel de bedoeling dat mensen mijn blog leuk vinden en wellicht vaker terugkomen. Misschien niet per se uniek aan mijn blog, maar wel iets wat ik nastreef: ik denk (en hoop!) in een zekere zin pretentieloos te zijn. Ik wil graag blijven genieten van de kansen die ik door bloggen krijg. Bloggen is voor mij een uitlaatklep, een leuke manier om een creatieve kant van mezelf te laten zien dan de serieuze kant ik in mijn werkveld als orthopedagoge zal moeten gaan uiten (niet dat je je dan niet leuk mag kleden, maar de focus ligt toch duidelijk ergens anders..).”
Wat zijn jouw favoriete merken?
“Labels als Acne, Isabel Marant , Alexander Wang en COS kunnen mij erg blij maken. Ze stralen een luxe uit, zonder schreeuwerig te zijn. Daarnaast hebben ze een goede pasvorm. Hier hou ik wel van. Verder heb ik veel kleding van Topshop, Zara en de Trend-lijn van H&M, niet echt merken, maar wel goedkopere opties op de vaak duurdere merken.”

Hoeveel paar schoenen heb je?
“Dat durf ik niet te zeggen. Of sterker nog: dat weet ik niet. Maar het schijnen er ongeveer 300 paar te zijn. Om je dood te schamen (en daarmee ook de reden dat er binnenkort een truckload aan schoenen op Marktplaats zal verschijnen..).”
Waar sta je over 10 jaar?
“Met beide benen op de grond, hopelijk lekker ingebakken in mijn werk als orthopedagoge, misschien ben ik dan inmiddels gepromoveerd (zou ik nog graag willen doen), heb ik een mooi huis in Amsterdam met mijn geweldige vriend Lennart, komen er misschien wel kindjes.. en hoop ik stiekem een manier te hebben gevonden om fashion toch een onderdeel van mijn leven te laten zijn. De combi van orthopedagogiek en mode lijkt niet erg voor de hand liggend, maar ik hoop er toch een weg in te kunnen vinden. ”

Welke Nederlandse BN’ers zou jij willen (re)stylen en waarom?
“Eigenlijk ben ik niet zo diehard into de BN-ers, maar als ik iemand zou mogen kiezen zou ik voor Sylvie van der Vaart gaan, omdat ik haar een onwaarschijnlijk mooie vrouw vind, die zich altijd tot in de puntjes weet te verzorgen, maar waarvan het me heerlijk lijkt eens een rauwe ‘edge’ te mogen zien. Dat gepolijste past geweldig bij haar, maar ik blijf nieuwsgierig naar een andere kant. ”
Welke stijliconen heb jij zelf?
“Ik kan enorm geïnspireerd raken door andere bloggers zoals Elin Kling, Caroline Bomst, DeadFleurette, Vanillascented, Love Aesthetics, Afterdrk.. noem maar op. Of door mensen op straat: de Parijse streetstyle vind ik ze heerlijk om naar te kijken! Ik weet dat ik niet echt één stijlicoon noem, maar die heb ik dus ook niet echt. ”

Wat is je fashion motto?
“Bij motto’s ben ik toch altijd wel weer geneigd te vervallen in clichés, dus doe ik dat nu lekker ook: blijf jezelf! Maar daarnaast vind ik het geen schande eens flink je best te doen een betere versie van jezelf neer te zetten, waarmee ik bedoel dat de grenzen van wat mooi is best eens opgezocht mogen worden.. dat houdt het spannend.”

Ook jouw modeblog hier promoten? Mail naar [email protected].