Jumpsuits: fashionfeestje of modeflater?

18-03-2011 14:00

Het is al een tijdje een trend: de jumpsuit. Echt flatteus is het niet. Een beetje een slank figuurtje is ongetwijfeld een vereiste voor deze veredelde versie van de simpele overall (Haha, dat dus). Eerst wekte de jumpsuit dus geenszins de interesse, maar gaandeweg komen er mooiere versies op de markt. Het mooie is dat alle schoenen er leuk onder staan: van gladiator heels tot speelse sandaaltjes tot koddige gympjes.


Nummer een is een jumpsuit van Paprika. Absoluut mooi design! Het decolleté wordt kunstig opgeluisterd met de versiering en de taille zit op de juiste plek. Verder wel voorbehouden aan de magere types, want door de gekozen kleur zie je werkelijk álles. De knokige knietjes van het model zijn dan ook duidelijk zichtbaar.

Ook de jumpsuit van (H&M) is super: goede kleuren, lekker zonnig. Kort, dus heel kek. Vooral als we weer een kleurtje krijgen na onze winterdepressie, is deze jumpsuit echt een aanrader!

Jumpsuit drie is echt helemaal niks. Misschien ligt het aan het model van de jumpsuit, misschien ligt het juist aan de mannequin zelf (dat háár, driewerf BAH!), misschien ligt het zelfs aan de puntige heksenschoenen… Niemand wordt hier nou echt warm of koud van. De kleur is bovendien achterlijk gekozen: zowel een Arisch dametje als een exotische Latina zal niet echt goed uit de verf komen met deze vreemde teint. Jammer, want Whistles ontwerpt meestal fantastische, draagbare stukken en is absoluut een favoriet als het om jurkjes gaat.

Maar wat een plaatje is dit! ASOS heeft dit goed gedaan. De open rug is natuurlijk het grote pluspunt van deze jumpsuit, maar ook de ceintuur is uitstekend erbij uitgezocht. De mouwtjes zijn ook leuk: het maakt het geheel een stuk vlotter. De stof is het enige mankementje: het ziet eruit als dik fluweel, niet echt zomers dus. Maar in deze wegen de voordelen absoluut op tegen dat ene nadeel. Rondkijkend op ASOS vallen er überhaupt voldoende leuke jumpsuits te ontwaren. Kijken dus!

Deze jumpsuit van Zara is hysterisch alternatief. Eventueel was dit in de smaak gevallen in de tijd dat hippies nog gaaf waren, wijduitlopende broekspijpen in de mode geraakten en we nog bang waren ‘dat de bom valt’. Spijtig, dit soort veredelde jutezakken: tegenwoordig gaat de vrouw (en de man moedigt dit alleen maar aan) liever voor een sexy en vlot outfitje. Absoluut een Fashion-Fail waardig dus, dit wanstaltige ontwerp van Zara.

Tot slot een oranje exemplaar van Vero Moda. De kleur is fel, lekker uitdagend en uitermate opvallend. Het model is simpel en toch heel vrouwelijk. Kijk nou naar die benen: die lijken werkelijk meterslang. Knap ontworpen, dus. De ceintuur op de heupen is goed gekozen, omdat dat het bovenste gedeelte van de jumpsuit soepel langs het decolleté laat vallen. Mooi! Echt een prachtexemplaar. Héél veel kudos voor de schoenen, trouwens. Zo zien we ze graag.