Modeblogger: Fashion is a party

06-04-2011 10:00


Suzanne (17), 6 VWO


“In de derde zei een klasgenoot dat ik moest gaan bloggen, om mijn uitgesproken smaak met meer mensen te delen. Het heeft best wel even geduurd, ik was niet zo handig met internet enzo. Toch ben ik uiteindelijk begonnen. Op deze manier kan ik namelijk veel meer mensen bereiken met mijn smaak. De foto’s worden gemaakt door mijn vriendje of mijn beste vriendin en soms andere mensen. Dat verschilt. Dat is wel het vervelende van het bloggen; je bent altijd van iemand afhankelijk.”

“Mijn inspiratie haal ik vooral uit kleur. Ik kijk veel naar mensen op straat, in tijdschriften en op blogs of gewone internetsites, maar kleur is altijd wel waar ik veel op let. Of het bij elkaar past enzo. Echte iconen heb ik eigenlijk niet. Onbewust kijk ik wel naar de mensen om me heen.”

“Op dit moment heb ik zo’n 400 bezoekers per dag. Dat is nog best wel weinig. Ik blog al twee en een half jaar, en dan nog zo weinig bezoekers. Ik denk dat het komt omdat ik zo’n uitgesproken smaak heb. Er is maar een select groepje dat mijn stijl leuk vindt.”

“Ik wil later wel graag in de mode werken. Misschien bij een tijdschrift ofzo. Maar het liefst zou ik iets doen dat dichtbij me staat, zoals het bloggen nu. Sommige modebloggers zijn zelf uitgegroeid tot stijlicoon. Als ze een foto plaatsen van een broek die over een stoel hangt zijn ze bij wijze van spreken al hip. Dat wil ik ook. Dat is iedere meisjesdroom.”

Meer lezen van Suzanne? Klik hier voor haar weblog.