Geslaagde Store-opening: Monki Rotterdam

13-09-2011 14:00


Op donderdag 8 september opende de concept store Monki met een pressparty zijn deuren in Rotterdam. Monki is een populair Scandinavisch kledingmerk en ontwerpt betaalbare, hippe kleding voor jonge vrouwen. Het ‘cleane’ uit Scandinavië en de streetstyle is hier sterk in terug te zien. Daarnaast verkopen ze ook schoenen, lingerie en accessoires.


Fel & Fantasierijk
De kleine zwarte figuurtjes, genaamd de ‘monki’s’ kenmerken de winkel en zie je dus overal in terug komen. Het merk wilde iets anders dan de standaard inrichtingen die je in de gemiddelde kledingwinkel ziet en is dus totaal niet mainstream. Felle kleuren en fantasierijke vormen karakteriseren de Monki winkels en er hangt een relaxte sfeer. Alleen de paskamers zijn al een bezoekje waard, deze bestaat uit lichtjes en spiegels waardoor het lijkt alsof je in een eindeloze ruimte bent. Ook zul je geen paspoppen, foto’s met modellen en andere ‘sale’ posters zien hangen. De Monki is uniek en dat stralen ze ook uit. De website is ook erg consistent en dus een juiste afspiegeling van de winkels.

Rotterdamse fashionscene
De gehele Rotterdamse fashionscene was donderdagavond uitgerukt om een hapje en een drankje te doen in de nieuwe vestiging. En of het een feestje was. De DJ draaide fijne dansmuziek en er vloeide rijkelijk martini en champagne. Later op de avond was er een bingo waarbij je goodiebags vol Monki ‘goodies’ kon winnen.

Kijken, kijken, niet kopen
Ondanks dat je op de avond zelf nog niets kon kopen was het al een feest op zich om langs de rekken te struinen en alle items te bewonderen.

Merk in opkomst
Vorig jaar opende het merk zijn eerste winkel in Amsterdam op de Kalverstraat en nu dus zijn tweede vestiging op het Binnenwegplein in Rotterdam. En met inmiddels 48 winkels (veelal gevestigd in Scandinavië) is de Monki in opkomst in Europa.




Meer lezen van Michelle? Ze heeft ook nog haar eigen weblog.